Anticonceptie

Bij ons kun je ook terecht voor advies met betrekking tot anticonceptie, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een spiraal. Ieder lichaam is anders, maar ook de wensen voor anticonceptie zijn bij iedereen anders. Daarom zullen we aan het einde van de kraamtijd en tijdens de nacontrole met jou bespreken welk middel het beste bij jou past.

Dit geldt niet alleen voor vrouwen die zwanger zijn of zijn geweest, ook wanneer je nooit zwanger geweest bent en je advies wil over anticonceptie of het plaatsten van een spiraal, ben je van harte welkom in onze praktijk.

Bij gezonde vrouwen met een ongecompliceerde medische voorgeschiedenis kan een recept worden voorgeschreven voor het hormoonvrije spiraaltje, het hormoonhoudende spiraaltje of een hormoonstaafje.

Indien gewenst kan een spiraaltje of staafje bij Meja geplaatst worden. Wij zijn beiden opgeleid om deze te kunnen plaatsen. Mocht je besluiten een spiraaltje te laten plaatsen, dan is het belangrijk om vóór plaatsing van een spiraaltje je in te lezen over de verschillende soorten spiralen en over de plaatsing.

Dit zullen we ook uiteraard ook uitgebreid met je bespreken.

Kijk op de volgende website voor meer informatie.