Vandaag weten we precies hoeveel weken je zwanger bent en wat je uitgerekende datum is!

 

Termijnecho

De termijnecho verrichten we tussen de 10 en 12 weken. De zwangerschapstermijn en daarmee de uitgerekende datum kunnen
dan het betrouwbaarst worden vastgesteld. We meten de lengte van je baby op van kruin tot stuit. Aan de hand van deze lengte kunnen we de precieze uitgerekende datum bepalen. Alle baby’s groeien tot 13 weken namelijk even snel, pas daarna ontstaat een verschil in groei. Maar 4% van alle zwangeren bevalt op de uitgerekende datum, precies met 40 weken zwangerschap. Een normale termijn om in te bevallen is vanaf 37 tot 42 weken zwangerschap, dus vanaf 3 weken voor tot 2 weken na je uitgerekende datum.
We adviseren je om met een volle blaas te komen voor een zo goed mogelijk echobeeld.

 

 

Werkwijze

Zoals eerder genoemd streven wij ernaar dat de zorg die je van ons ontvangt aansluit op jouw behoefte. Tijdens de zwangerschapsafspraken is er naast de zogenaamde “medische checks”, alle tijd voor meerdere dingen die in dit proces aandacht vragen.

Wij geloven erin dat door jou goed te informeren over uiteenlopende onderwerpen, jij zelf bewuste keuzes kunt maken. Denk hierbij aan: prenatale screening, echo’s, kraamzorg, consultatiebureau, geboorteplan, (bad)bevalling, weeën, pijnbestrijding, navelstreng, placenta, borstvoeding, vitaminen K en vitaminen D.

Daarom plannen we ruim de tijd voor de afspraken. Namelijk 30 min, zodat we naast de medische controles, ook de ruimte hebben om één of meerdere onderwerpen wat die jou bezighouden te bespreken. Jouw eigen vragen en behoeftes zijn daarbij leidend.