We begeleiden jou (en partner) graag naar jouw wensen en geven nog wat tips over een goede voorbereiding op de bevalling.

Vervolgcontroles

In het begin van de zwangerschap kom je elke 4 weken bij ons langs, maar naarmate je zwangerschap vordert is dit frequenter. We plannen 30 minuten in per afspraak. Tijdens deze afspraken meten wij je bloeddruk en voelen we aan je buik om de groei van de baby in de gaten te houden. Er is genoeg tijd voor vragen en om informatie uit te wisselen. Mocht je meer tijd wensen of eerder terug willen komen om welke reden dan ook, bel ons dan voor een uitgebreidere of vervroegde afspraak. We hebben van maandag t/m vrijdag afwisselend spreekuur én ook minstens 1 avond in de week

Afhankelijk van het intakegesprek, krijg je 1 of meerdere bloedonderzoeken en/of echo’s in de loop van de zwangerschap. Het kan ook zijn dat door bepaalde omstandigheden dit bijgesteld moet worden, dit bespreken we altijd met je.

Zwangerschapscursussen

In de loop van de zwangerschap ontstaan er veel vragen over de bevalling. Het is een tijd van onderzoek en voorbereiding. Je voorbereiden kan door het lezen van interessante boeken en artikelen én het bekijken van filmpjes of het volgen van een zwangerschapscursus. Bij een eerste baby, biedt dit veel nieuwe informatie. Bij een volgende zwangerschap, is het goed om al je kennis weer op te frissen. Hoe dan ook, in beide gevallen is het goed om ontspanningsoefeningen, ademhalings- en perstechnieken te oefenen die je straks kunt gebruiken als de weeën beginnen.

Mogelijk heb je de voorkeur voor een individuele cursus of juist groepslessen zodat je ook andere zwangeren leert kennen, die in dezelfde fase zitten als jij. Je kunt kiezen voor cursussen alleen voor zwangeren of juist met je partner. De ene cursus besteedt veel tijd aan informatie, terwijl de andere cursus meer gericht is op fysieke voorbereiding. Een fitte zwangere bevalt immers beter! Ongetwijfeld is er vast een cursus die bij jou of jullie past. In onze regio is er een groot aanbod: 

Zwangerschapscursussen