Je bent nu halverwege de zwangerschap en krijgt volop – goedbedoelde – adviezen van mensen uit je omgeving over alle onderwerpen; de bevalling, waar te bevallen, maar ook over de voeding die je straks aan je baby gaat geven. Het is goed om hier in de zwangerschap al over na te denken, hoe sta jij er zelf in en als je nog geen idee hebt, waar krijg je dan objectieve informatie? Je kunt bij ons terecht met al je vragen, maar er zijn ook voorlichtingsavonden waar je je kosteloos voor kunt aanmelden.

Voorlichtingsavond Bevalling

Elke 2de dinsdag van de maand vindt er in de Gelre ziekenhuis een voorlichtingsavond ‘Hoe bevalt het’ plaats. Deze avond wordt verzorgd door een van onze collega verloskundigen en de afdeling verloskunde van het Gelre. Tijdens deze avond wordt je mee genomen in de fases van de bevalling, wanneer te bellen, verschillende houdingen en hoe het gaat als je thuis bevalt of in een geboortesuite, maar ook als je een medische indicatie hebt en in het ziekenhuis moet bevallen.

Vanwege de maatregelen omtrent corona zullen er in 2022 in plaats van de voorlichtingsavonden een webinar plaats vinden. Deze zijn voor nu gepland op: 11 januari, 8 februari en 8 mei. Voor meer informatie en om je aan te melden klik hier.

 

Voorlichtingsavond Borstvoeding & Flesvoeding

Voorlichtingsavond Borstvoeding

Elke 2de dinsdag om de maand vindt er in het Gelre een voorlichtingsavond plaats. Waar je alles over de (v)oordelen van borstvoeding te horen krijgt en een hoop praktische tips naar voren komen. Je partner is ook van harte welkom. We weten namelijk dat steun uit de omgeving zorgt voor meer kans op succesvol voeden! De avond is dus niet alleen geschikt voor vrouwen die borstvoeding willen geven, maar ook voor zwangeren die nog geen keuze over de voeding hebben gemaakt.

Vanwege de corona maatregelen wordt de voorlichtingsavond een webinar. De eerst volgende webinar’s van 2022 zijn gepland op: 17 januari, 21 maart, 30 mei, 5 september en 21 november. Voor meer informatie of om je aan te melden klik hier

Voorlichtingsavond Borstvoeding