Wie zijn wij ?

Wij zijn Flora en Stephanie,  jaren bekend in Apeldoorn als verloskundigen en nu gestart met onze eigen praktijk Meja Verloskundigen. De Scandinavische naam laat zich vrij vertalen naar ‘krachtig’ en ‘vrouw’ en daarom de reden waarom wij voor deze naam hebben gekozen.

Bij Meja Verloskundigen geloven wij in begeleiding vanuit vertrouwen. Wij zien de zwangerschap en bevalling als natuurlijke en fysiologische processen. Vanuit dit vertrouwen zullen wij jou informeren, adviseren en ondersteunen in het maken van keuzes en beslissingen in deze bijzondere tijd.

Met de overtuiging dat een vrouw een sterk instinctief vermogen heeft wanneer ze haar lichaam volgt en de ruimte krijgt om zich aan de processen over te geven, geloven wij dat in de meeste gevallen extra handelingen en/of ingrepen niet nodig zijn.

Wij streven ernaar jou (en partner) de ruimte te bieden en dit te bewaken zodat jij volledig in je kracht kunt staan. En hierdoor met vertrouwen aan het proces kunt overgeven die de zwangerschap, het bevallen en het ouderschap met zich meebrengt.

Doordat het verloop van de zwangerschap en de bevalling beïnvloed wordt door het vertrouwen dat jij hebt in ons, hebben wij gekozen voor kleinschaligheid. Wij vinden het belangrijk dat je twee vaste gezichten ziet, meer tijd te creëren voor een controle en om je echt te leren kennen. Een goede band op te bouwen met een aanstaande ouder(s) is hierbij het doel. Daarnaast is er dan ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden en te voorzien in alle informatie.

Flora

Ik ben Flora Zonnenberg, moeder van 2 meiden en getrouwd met Brian. Geboren in Apeldoorn, opgegroeid in Nieuw-Zeeland, maar ondertussen al meer dan de helft van mijn leven terug in Nederland.

Als tiener las ik de studieboeken van mijn moeder die vroedvrouw werd in Nieuw-Zeeland. Mijn favoriete boek was Spiritual Midwifery, geschreven door Ina May Gaskin, een vroedvrouw in hart en hand. Alles dat zij deed sprak mij aan. De vrouw en haar partner aanspreken in hun natuurlijke kracht en veel vertrouwen hebben in het vrouwelijk lichaam.

Sinds 2005 werk ik als verloskundige en heb ik mee kunnen maken hoe het is om te werken in kleine en grote praktijken. Daarnaast heb ik ook gewerkt in een ziekenhuis in Ierland. Deze ervaringen resulteerden in mijn motto: de tijd hebben en geven om een vrouw (en partner) te begeleiden in het proces van familie-uitbreiding en het ouderschap, en daarna zien hoe zij hierin kunnen groeien met rust en vertrouwen.

verloskundige-Meja-Flora
Stephanie Meja

Stephanie

Ik ben Stephanie Keteldijk, geboren op Aruba en op mijn 13de verhuisd naar Nederland. Sinds 2014 mag ik van mijn passie mijn werk maken.

Zorgzaam, empathisch, kalm, betrouwbaar en vrolijk zijn eigenschappen die mijn omgeving mij toekent en waar ik mezelf in herken. Deze eigenschappen kan je ervaren tijdens mijn begeleiding.

Vanaf de middelbare school, na me te hebben verdiept in het vak verloskunde, wist ik gelijk dat dit is wat ik wilde doen: vrouwen en hun partners begeleiden tijdens een bijzonder, intiem proces in hun leven.

Tijdens de opleiding en in het werkveld heb ik mogen meemaken hoe krachtig vrouwen zijn. Hoe mooi is het om een vertrouwensband op te bouwen, zodat de vrouw en de partner zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn. Hierdoor kunnen zij nog meer in hun krachten staan.

De zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd kunnen een enorme impact hebben. Daarom vind ik het van belang de zorg aan te sluiten op wie jullie zijn en waar jullie behoefte ligt. Hierdoor kunnen jullie dit proces met vertrouwen bewandelen en tevreden terugkijken op de begeleiding.

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende praktijken, heb ik de kans met beide handen aangepakt samen met Flora een praktijk te vormen. Een kleinschalige praktijk waarbij het draait om warmte, tijd en vertrouwen.

Het is voor mij een eer om deel uit te maken van jullie bijzondere reis.

Met z’n tweeën?

Wellicht lees je dit en denk je: ¨Kan dit wel, een praktijk met maar twee verloskundigen?”

Hier kunnen wij meteen op antwoorden: “Ja!”

Wij vinden warme persoonlijke zorg erg belangrijk, daarom hebben wij ervoor gekozen dit samen te doen.
Door de kleinschaligheid van de praktijk, hebben wij ruimte en tijd voor goede begeleiding, zijn we flexibel in de spreekuren en kunnen we per persoon kijken naar de behoeften.

Maar wat als er twee tegelijk bevallen?

We zeggen nooit nooit, maar de kans dat dit gebeurt is niet zo groot. In het geval dat dit wel aan de orde is, zijn wij elkaars “achterwacht” en hebben wij een goede samenwerking met de andere praktijken in Apeldoorn. Wanneer er echt twee bevallingen tegelijk zijn, is er altijd iemand die te hulp kan schieten. Dit is vaak maar kort van toepassing. Want wanneer we zelf weer de mogelijkheid hebben, nemen wij de begeleiding direct weer over.

Hoe doen jullie dat met vakanties?

Uiteraard is het voor ons ook belangrijk om vrije dagen te hebben en er even tussenuit te gaan, zo laden wij weer op. In de vakantietijd zullen wij om hulp vragen van iemand die bij onze praktijk, visie en werkwijze past zodat de kwaliteit blijft zoals je die van ons kan verwachten. Daarbij is het vooral belangrijk dat deze persoon goed is in het werk en het vak met liefde uitoefent.

De professionele begeleiding tijdens jouw zwangerschap en bevalling.

Lees meer over onze zorg