Wie zijn wij ?

Wij zijn Flora en Stephanie,  jaren bekend in Apeldoorn als verloskundigen en in ’21 gestart met onze eigen praktijk Meja Verloskundigen. Inmiddels is ons team gegroeid en zijn we met z’n vieren. Samen met Marlies en Vera vormen wij het nieuwe team Meja Verloskundigen. De Scandinavische naam laat zich vrij vertalen naar ‘krachtig’ en ‘vrouw’ en daarom de reden waarom wij voor deze naam hebben gekozen.

Bij Meja Verloskundigen geloven wij in begeleiding vanuit vertrouwen. Wij zien de zwangerschap en bevalling als natuurlijke en fysiologische processen. Vanuit dit vertrouwen zullen wij jou informeren, adviseren en ondersteunen in het maken van keuzes en beslissingen in deze bijzondere tijd.

Met de overtuiging dat een vrouw een sterk instinctief vermogen heeft wanneer ze haar lichaam volgt en de ruimte krijgt om zich aan de processen over te geven, geloven wij dat in de meeste gevallen extra handelingen en/of ingrepen niet nodig zijn.

Wij streven ernaar jou (en partner) de ruimte te bieden en dit te bewaken zodat jij volledig in je kracht kunt staan. En hierdoor met vertrouwen aan het proces kunt overgeven die de zwangerschap, het bevallen en het ouderschap met zich meebrengt.

Doordat het verloop van de zwangerschap en de bevalling beïnvloed wordt door het vertrouwen dat jij hebt in ons, hebben wij gekozen voor kleinschaligheid. Wij vinden het belangrijk dat je vaste gezichten ziet, meer tijd te creëren voor een controle en om je echt te leren kennen. Een goede band op te bouwen met een aanstaande ouder(s) is hierbij het doel. Daarnaast is er dan ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden en te voorzien in alle informatie.

Flora

Ik ben Flora Zonnenberg, moeder van 2 meiden en getrouwd met Brian. Geboren in Apeldoorn, opgegroeid in Nieuw-Zeeland, maar ondertussen al meer dan de helft van mijn leven terug in Nederland.

Als tiener las ik de studieboeken van mijn moeder die vroedvrouw werd in Nieuw-Zeeland. Mijn favoriete boek was Spiritual Midwifery, geschreven door Ina May Gaskin, een vroedvrouw in hart en hand. Alles dat zij deed sprak mij aan. De vrouw en haar partner aanspreken in hun natuurlijke kracht en veel vertrouwen hebben in het vrouwelijk lichaam.

Sinds 2005 werk ik als verloskundige en heb ik mee kunnen maken hoe het is om te werken in kleine en grote praktijken. Daarnaast heb ik ook gewerkt in een ziekenhuis in Ierland. Deze ervaringen resulteerden in mijn motto: de tijd hebben en geven om een vrouw (en partner) te begeleiden in het proces van familie-uitbreiding en het ouderschap, en daarna zien hoe zij hierin kunnen groeien met rust en vertrouwen.

verloskundige-Meja-Flora
Stephanie Meja

Stephanie

Ik ben Stephanie Keteldijk, geboren op Aruba en op mijn 13de verhuisd naar Nederland. Sinds 2014 mag ik van mijn passie mijn werk maken.

Zorgzaam, empathisch, kalm, betrouwbaar en vrolijk zijn eigenschappen die mijn omgeving mij toekent en waar ik mezelf in herken. Deze eigenschappen kan je ervaren tijdens mijn begeleiding.

Vanaf de middelbare school, na me te hebben verdiept in het vak verloskunde, wist ik gelijk dat dit is wat ik wilde doen: vrouwen en hun partners begeleiden tijdens een bijzonder, intiem proces in hun leven.

Tijdens de opleiding en in het werkveld heb ik mogen meemaken hoe krachtig vrouwen zijn. Hoe mooi is het om een vertrouwensband op te bouwen, zodat de vrouw en de partner zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn. Hierdoor kunnen zij nog meer in hun krachten staan.

De zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd kunnen een enorme impact hebben. Daarom vind ik het van belang de zorg aan te sluiten op wie jullie zijn en waar jullie behoefte ligt. Hierdoor kunnen jullie dit proces met vertrouwen bewandelen en tevreden terugkijken op de begeleiding.

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende praktijken, heb ik de kans met beide handen aangepakt samen met Flora een praktijk te vormen. Een kleinschalige praktijk waarbij het draait om warmte, tijd en vertrouwen.

Het is voor mij een eer om deel uit te maken van jullie bijzondere reis.

Marlies

Ik ben Marlies ten Bolscher. Samen met mijn man Jonathan en 2 zoontjes Joël (2020) en Lucas (2022)woon ik in Apeldoorn. Zoekend naar een beroep waarin medisch, sociaal en verantwoordelijk werk samenvielen kwam ik bij verloskunde, dit had precies de combinatie die ik zocht! Sinds 2019 ben ik verloskundige en ik genieter erg van om naast vrouwen en hun partners te staan. Om erbij te mogen zijn in een periode die het leven verandert. Als persoon ben ik lief zolang het kan, duidelijk als het moet. Ik probeer er te zijn op momenten datje me nodig hebt. Daarbij ben ik positief ingesteld en kan ik erg duidelijk zijn als het erop aan komt. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en te leren kennen! Dat is het mooie van een kleinschaligepraktijk: weten wie er achter de naam zit en samen toeleven naar de komst van jullie kindje.

Vera

Mijn naam is Vera en samen met mijn partner Michael en hond Taika woon ik sinds twee jaar in het prachtige Apeldoorn, waar ik dagelijks mag genieten van de heerlijke bossen. Opgegroeid in Duitsland, besloot ik na de middelbare school mijn passie voor muziek te volgen en in Nederland aan

het Conservatorium te studeren. Na een Bachelor- en Masterdiploma in Jazz-zang en drie jaar werkervaring, merkte ik dat ik toch niet echt gelukkig werd van het leven als muzikant. Ik oriënteerde me op opleidingen binnen de gezondheidszorg, omdat ik hier altijd al interesse voor had en kwam alsnel uit op de verloskunde. Hierin heb ik uiteindelijk mijn tweede passie gevonden.

Vanaf aanstaande juni kom ik het team van Meja versterken als verloskundige en ik ben blij binnen een hecht team kleinschalige zorg te kunnen gaan verlenen. Het leukste aan de verloskunde vind ik dat ik vrouwen gedurende het hele proces rondom zwangerschap en bevalling kan begeleiden en ze mag leren kennen. Hierbij vind ik het belangrijk dat vrouwen zich gehoord voelen en dat ze het vertrouwen in zichzelf en hun lichaam kunnen vinden.

Bernice

Mijn naam is Bernice Lowik. Ik ondersteun incidenteel het team Meja bij het spreekuur en de diensten. 

Sinds 2019 mag ik dit prachtige vak uitoefenen en dat doe ik met veel plezier en passie. Elke zwangerschap, baring en kraamperiode is uniek. Als verloskundige kijk ik graag met de zwangere en haar partner welke zorg bij het beste bij hen past en welke wensen en behoeften er zijn. Naar mijn idee past daar een betrokken verloskundige bij, die kennis en ervaring open en eerlijk deelt om de vrouw en haar partner te helpen bij de vragen en beslissingen die tijdens deze periode op hun pad kunnen komen. Voor jullie is belangrijk dit avontuur met rust en vertrouwen te kunnen beleven. 

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Bernice - Meja - midwife

Met z’n vieren?

Wellicht lees je dit en denk je: ¨Kan dit wel, een kleinschaligepraktijk met vier verloskundigen?”

Hier kunnen wij meteen op antwoorden: “Ja!”

Wij vinden warme persoonlijke zorg erg belangrijk, daarom hebben wij ervoor gekozen dit samen te doen.
Door de kleinschaligheid van de praktijk, hebben wij ruimte en tijd voor goede begeleiding, zijn we flexibel in de spreekuren en kunnen we per persoon kijken naar de behoeften.

Maar wat als er twee tegelijk bevallen?

We zeggen nooit nooit, maar de kans dat dit gebeurt is niet zo groot. In het geval dat dit wel aan de orde is, zijn wij elkaars “achterwacht” en hebben wij een goede samenwerking met de andere praktijken in Apeldoorn. Wanneer er echt twee bevallingen tegelijk zijn, is er altijd iemand die te hulp kan schieten. Dit is vaak maar kort van toepassing. Want wanneer we zelf weer de mogelijkheid hebben, nemen wij de begeleiding direct weer over.

Hoe doen jullie dat met vakanties?

Uiteraard is het voor ons ook belangrijk om vrije dagen te hebben en er even tussenuit te gaan, zo laden wij weer op. Daarom is het fijn om als team te werken. In de vakantietijd zullen wij elkaar afwisselen, zodat de kwaliteit blijft zoals je die van ons kan verwachten. Mochten wij het zelf niet kunnen oplossen, zullen wij om hulp vragen van iemand die bij onze praktijk, visie en werkwijze past. Daarbij is het vooral belangrijk dat deze persoon goed is in het werk en het vak met liefde uitoefent.

De professionele begeleiding tijdens jouw zwangerschap en bevalling.